{message}
{message}
 • Pressemelding
 • CTM Lyng AS og Solar Norge AS VVS inngår distribusjonssamarbeid rundt vannstopp, fra CTM Lyng, under merkenavnet AquaXpress®.

CTM Lyng AS er Norges fremste produsent og leverandør av sikkerhetsprodukter til hjemmet, Velferdsteknologi, Energiøkonomisering, samt lys og varmestyring, for alle typer bygg, kjent under merkevarene Mkomfy®, VERN, Microsafe® og Centrol®

 • Firmanavn: Ctm Lyng AS
 • Markedsnavn: Ctm Lyng AS
 • Org nr: 936 285 244
CTM Lyng AS og Solar Norge AS VVS inngår distribusjonssamarbeid rundt vannstopp, fra CTM Lyng, under merkenavnet AquaXpress®.
24 Mai 2018 13:00 | Pressemelding

CTM Lyng og Solar ser et betydelig marked for enklere og bedre vannstoppløsninger i markedet enn det som finnes i dag. Med de riktige produktene og sterkt fokus på prosjekter i nybygg- og rehab-markedet, har man ambisjon om å ta store markedsandeler.

 

CTM Lyng er kjent for produkter produsert i Norge av høy kvalitet. De har unik garantitid (7 år). Solar er en av de største grossistene på elektrosiden og har ambisjoner om å styrke VVS delen av virksomheten, bl.a. med fokus på prosjekter.

Vil gjøre vannstopp like stort eller større enn komfyrvakt

CTM Lyng har de siste 6-7 årene hatt stor suksess med sine komfyrvakter. mKomfy komfyrvakter er absolutt markedsleder, med omtrent 300 000 installasjoner siden 2011.

AquaXpress vannstoppløsning, er utviklet på basis av samme suksessoppskrift. Enkel montering og brukervennlighet er i fokus. Man har tatt gjenbruk på teknologien fra komfyrvaktene, som er kjent for driftssikkerhet og høy kvalitet.

Vår ambisjon er å gjøre vannstopp til en ny stor, trygg og langsiktig fot å stå på. Vi vil få enda bredere leveranser inn i boliger og leiligheter, noe som er vårt hovedfokus, sier Adm. Dir. i CTM Lyng AS, Terje Lillemo.

 

Signalene fra markedet er tydelige – vi trenger noe nytt og enklere for montøren

Solar satser tungt innenfor prosjekter og har fått klare tilbakemeldinger fra kundene om at man ønsker noe annet, enklere og bedre, enn det Solar har tilbudt på vannstoppsiden frem til nå.

Vannstopp er en viktig komponent innen nybygg og rehab. Enkelheten i bruk er svært viktig for at kundene skal forstå bruken og viktigheten ifm sikkerhet og trygghet i boligen.

Det er også en stor fordel for oss som både er elektro- og VVS grossist, at flere av løsningene i og rundt AquaXpress er like egnet for montering av elektriker, som av rørlegger. Det gir oss som grossist større fleksibilitet i distribusjonen samt økt konkurranse. Dette er noe som er bra for alle, sier Salgssjef Ove Randow i Solar VVS.

 

AquaXpress vil til høsten kunne sende alarmer via en app, og snakke med andre produkter

AquaXpress vil sammen med Komfyrvakter, Strømkutt samt andre komponenter fra CTM Lyng, kunne varsle alarmer inn i en app. Da får man selv, pårørende, vaktmester eller andre, varsel dersom noe skjer i boligen. Dette vil nok mange sette pris på, selv om produktene i seg selv hindrer skade.

Videre vil man enkelt kunne styre lys, varme og andre funksjoner i boligen, via samme app, noe som er unikt i markedet og et konkurransefortrinn ved innsalg av så vel Sikkerhet & Trygghet, som Smarthusløsninger. Disse løsningene vil bli presentert i full bredde i månedsskiftet august/september under merkenavnet Sikom Living.

Sikom Living er velkjent for bl.a elektrikere over hele landet som markedsledende løsning mht komfort og sikkerhet i hytter og fritidsboliger. Nå blir dette løftet inn i det generelle boligmarkedet og VVS.

 

Elektro og VVS smelter teknisk sett sakte men sikkert sammen

Med stadig mer tekniske produkter for styring i bolig og for å sikre lavt energiforbruk, god komfort, sikkerhet og trygghet, er enkelhet i styring og varsling viktig. I tillegg er «det tekniske grensesnittet» mellom elektro og VVS viktig å viske bort, slik at brukerne får en enkel men helhetlig installasjon, som «snakker ett språk». Denne prosessen gjøres lettere ved distribusjon via flerfaglige grossister og grossister som tenker helhet, sier Lillemo og Randow.

 

 

 

Om CTM Lyng:

 

CTM Lyng AS utvikler og produserer egne produkter for elektro- og VVS bransjen.

Utviklings-og salgsavdelingen holder til i Klæbu utenfor Trondheim, mens elektronikkfabrikken ligger på andre siden av trondheims-fjorden, i Vanvikan.

Selskapet har ca 75 ansatte og salgskorpset er lokalisert rundt om i hele Norge. CTM Lyng sine produkter via elektro- og VVS grossister omsatte i 2017 for ca 150 mill NOK.

CTM Lyng AS er mest kjent som markedsledende leverandør av komfyrvakter under merkenavnet mKomfy®, samt termostater, dimmere, bevegelsesfølere samt andre installasjonsprodukter.

På Eliaden 2018, fra 29-31 mai, blir de å finne på stand D02:16

 

Kontakt CTM Lyng: Terje Lillemo, adm.dir, +47 932 10 113

 

 

Om Solar Norge:

Solar Norge har tatt steget fra å være en ordinær grossist til å bli et sourcing- og serviceselskap. Det betyr at vi tilbyr deg det du ønsker med fullt kundefokus. Ingen kunder er like, og for oss betyr det at vi behandler hver kunde individuelt med tanke på behovet akkurat nå - og i fremtiden.


Solar Norge tilbyr materiell og utstyr innenfor belysning,  installasjon, e-verk/ infrastruktur, offshore/ marine, industri og vvs. I tillegg leverer vi totalløsninger - Solar Services innenfor alle kundesegmenter med fokus på verdiskapning.


Solar Norge AS er en del av Solar Group, grunnlagt i Danmark i 1919, en av de ledende selskapene innen Sourcing- og services i Nord-Europa. 

 

Kontakt Solar Norge VVS:
Ove Randow, Salgssjef VVS. Tel 90530707

 

Våre pressemeldinger
 • CTM Lyng AS
  22 Mar 2019

  I nesten ett år har vi i CTM Lyng jobbet målbevisst for å etablere oss i det Danske markedet!

 • CTM Lyng AS
  14 Mar 2019

  13 mars 2019 inngikk Boligbyggelaget TOBB en avtale med teknologiselskapet CTM Lyng AS, om felles utvikling av produkter og konsepter for å tilfredsstille markedets økende fokus på smart teknologi i boliger og leiligheter, med hovedfokus på enkelhet, brukervennlighet, fleksibilitet og totaløkonomi, for TOBB sine nåværende og fremtidige medlemmer.

  TOBB standardiserer på løsninger fra Trønderbedriften CTM Lyng, i sine nybygg og boligfornyings prosjekter.

  Vi ønsker å eie vår egen tekniske spesifikasjon og ser at CTM Lyng svarte godt på vår utfordring, sier Administrerende Direktør i TOBB, Torbjørn Sotberg. Vi ønsker å ligge i forkant, men på medlemmenes premisser, samtidig med at vi, gjennom denne avtalen får muligheten til å direkte påvirke produktutviklingen, noe vi synes er spennende og åpner helt nye muligheter for oss som boligselskap og ikke minst våre engasjerte og kompetente ansatte innen alle områder, som hver dag jobber for å gjøre TOBB-boliger til markedets beste, sier Sotberg stolt.