{message}
{message}
 • Pressemelding
 • Nytt samarbeid om smarte løsninger til hus og hytter

CTM Lyng AS er Norges fremste produsent og leverandør av sikkerhetsprodukter til hjemmet, Velferdsteknologi, Energiøkonomisering, samt lys og varmestyring, for alle typer bygg, kjent under merkevarene Mkomfy®, VERN, Microsafe® og Centrol®

 • Firmanavn: Ctm Lyng AS
 • Markedsnavn: Ctm Lyng AS
 • Org nr: 936 285 244
Nytt samarbeid om smarte løsninger til hus og hytter
21 Mai 2018 08:00 | Pressemelding

 

CTM Lyng og Sikom satser sammen innenfor smarte hus og leiligheter, velferdsboliger og profesjonelle bygg. De første smarte produktene kommer på markedet til høsten.

 

Det er to av Norges ledendeleverandører innenfor sine områder, som forener krefter for å levere de beste sikkerhets-, varme- og lysstyringsløsningene for installasjonsmarkedet mot bygg.

 

Vil løfte produktene ut i skyen

Mens CTM Lyng har en sterk posisjon innenfor komfyrvakt, sensor- og styringsprodukter, har Sikom en posisjon som Nordens ledende leverandør av smarttelefon-basert varmestyring til hytter.

 

– CTM Lyng leverer titusenvis av kvalitetsprodukter for bruk i norske bygg hvert år, og vi ser fram til å løfte deres velkjente produkter ut i skyen og inn på smarttelefonen, sier Axel Jacobsen påtroppende adm. direktør i Sikom. 

 

Han mener at selskapene sammen har de beste forutsetningene til å utvikle unike totalprodukter. Dette synet deler Terje Lillemo adm. direktør i CTM Lyng.

 

– Sikoms lange erfaring og mer enn 80.000 leverte systemer for fjernstyring via SMS og appene minhytte og SikomLiving, gjør oss trygg på at dette blir meget bra, sier han.

 

Styres via en app

Målet er å gi nordiske el-installatører tilgang til de enkleste, mest driftssikre og moderne løsningene for smarte bygg som finnes på markedet.

 

– Flere og flere ønsker å kontrollere våre produkter fra èn app.  Nå vil våre komfyrvakter (mKomfy),  vannstoppløsninger (Aqua Xpress) og vår nye lys- og varmestyringsrange mTouch® sys sammen i Sikom Living appen, sier Terje Lillemo.

 

De første felles løsningene er leveringsklare allerede fra september 2018, men vil bli presentert og demonstrert allerede på Eliaden 2018.

 

 

Om CTM Lyng:

 

CTM Lyng AS utvikler og produserer egne produkter for elektro- og vvs bransjen, fra salgs- og utviklingsavdelingen i Klæbu og elektronikkfabrikken i Vanvikan.

Selskapet har ca 75 ansatte og et salgskorps lokalisert rundt om i Norge. CTM Lyng AS sine produkter via elektro- og vvs grossister og omsatte i 2017 for ca 150 mill NOK.

CTM Lyng AS er mest kjent som markedsledende leverandør av komfyrvakter, under merkenavnet mKomfy®, samt termostater, dimmere, bevegelsesfølere og andre installasjonsprodukter, under merkevarenavnet Microsafe®.

På Eliaden 2018, fra 29-31 mai, blir de å finne på stand D02:16

 

Kontakt CTM Lyng: Terje Lillemo, adm.dir, +47 932 10 113

 

Om Sikom:

Sikom utvikler og selger mobil- og internettbaserte fjernstyrings- og overvåkningsløsninger, basert på egenutviklet programvare- og utstyrsplattform. Alle løsninger styres/overvåkes via apps, internett eller SMS. Hovedmarkeder er ”ring-hytta-varm”, smartbolig med hovedfokus på varmestyring, samt å muliggjøre fjernstyring for andre utstyrsleverandørers produkter innenfor varme- og sikkerthetssegmentet. Sikom har 16 ansatte basert i Trondheim og på Verdal, og omsatte i 2017 for ca 18 mill NOK. På Eliaden 2018, fra 29-31 mai, blir Sikom å finne på stand E02-01

 

Kontakt Sikom:
Axel Jacobsen, påtroppende adm.dir. +47 951 57 666

Torfinn Schiefloe, salgs- og markedssjef, +47 454 01 811

 

 

 

Våre pressemeldinger
 • CTM Lyng AS
  22 Mar 2019

  I nesten ett år har vi i CTM Lyng jobbet målbevisst for å etablere oss i det Danske markedet!

 • CTM Lyng AS
  14 Mar 2019

  13 mars 2019 inngikk Boligbyggelaget TOBB en avtale med teknologiselskapet CTM Lyng AS, om felles utvikling av produkter og konsepter for å tilfredsstille markedets økende fokus på smart teknologi i boliger og leiligheter, med hovedfokus på enkelhet, brukervennlighet, fleksibilitet og totaløkonomi, for TOBB sine nåværende og fremtidige medlemmer.

  TOBB standardiserer på løsninger fra Trønderbedriften CTM Lyng, i sine nybygg og boligfornyings prosjekter.

  Vi ønsker å eie vår egen tekniske spesifikasjon og ser at CTM Lyng svarte godt på vår utfordring, sier Administrerende Direktør i TOBB, Torbjørn Sotberg. Vi ønsker å ligge i forkant, men på medlemmenes premisser, samtidig med at vi, gjennom denne avtalen får muligheten til å direkte påvirke produktutviklingen, noe vi synes er spennende og åpner helt nye muligheter for oss som boligselskap og ikke minst våre engasjerte og kompetente ansatte innen alle områder, som hver dag jobber for å gjøre TOBB-boliger til markedets beste, sier Sotberg stolt.