{message}
{message}
  • Pressemelding
  • Fleet Complete vokser i Europa ved sin overtakelse av Ecofleet

Ecofleet er et internasjonalt programvareselskap som spesialiserer seg på GPS-baserte løsninger til flåte og oppgavestyring. Vi fokuserer på optimalisering av bilflåter og arbeidsflyt for å hjelpe kundene med å redusere kostnader og øke omsetningen.

  • Firmanavn: Ecofleet Norge AS
  • Markedsnavn: Ecofleet Norge AS
  • Org nr: 998 052 262
Fleet Complete vokser i Europa ved sin overtakelse av Ecofleet
01 Feb. 2018 14:41 | Pressemelding

Fleet Complete går nå inn i nye markeder i Skandinavia og i Baltikum. Dette gjøres ved at man overtar Ecofleet, en markedsleder i de nevnte områdene. Fleet Complete har etter oppkjøpet en total kundebase på rundt 400.000 aktive abonnenter i hele verden.

(31 januar 2018 – Toronto, Canada) – Fleet Complete er den aktøren som vokser hurtigst i markedet for IoT-løsninger når det gjelder flåtestyring. Konsernet kunngjorde i dag at det overtar Ecofleet, den ledende aktøren i Norden og Baltikum innen flåtestyring og ”connect cars” løsninger. Betingelsene rundt transaksjonen ble ikke offentliggjort. Dette er Fleet Completes andre overtakelse av firmaer i Europa siden 2016. Den gang kjøpte man opp ITmobile, som nå er Fleet Complete Europe. Dette firmaet opererer i Nederland, Belgia, Luxemburg og Østerrike. Nylig har man også gått inn i Tyskland.

Ecofleet er den ledende aktøren i det nordlige Europa innen løsninger basert på telematikk. Ecofleet tilbyr derfor sine kunder en særdeles kostnadseffektiv metode for å kunne følge kjøretøy og mobile verdigjenstander i Danmark, Finland, Sverige, Norge, Estland, Latvia og Litauen. Selskapet har mer enn 80.000 abonnenter innen en rekke industrier. Kundene er både små, mellomstore og store foretak. Fleet Complete sin kundegruppe øker dermed til mer enn 110.000 abonnenter i Europa og mer enn 400.000 abonnenter på verdensbasis.

Ecofleets gründere og ledelse vil fortsette i konsernet og med sin ekspertise vil de legge til rette for at eksisterende forretningsførsel innlemmes i Fleet Complete sine globale mål. Autolog by Ecofleet – en GPS-basert, automatisk kjørebok funksjon for kjøregodtgjørelse og skatterapportering, forblir under Ecofleet-logoen fordi den er en soleklar markedsleder når det gjelder å kunne håndtere det enkelte lands krav til dokumentasjon for denne type kjøring. Planen er at dette produktet, og de tjenester som naturlig hører med i løsningen, skal introduseres både i de øvrige europeiske land og i Nord-Amerika.

-Ecofleet har et imponerende team bestående av faglig dyktige mennesker. Videre har de utsøkte produkter og en innovativ teknologi. Vi ser frem til å implementere alt dette i vårt globale konsept, sier Tony Lourakis, Chief Executive Officer (CEO) hos Fleet Complete.

-Det å kunne få ta del i Ecofleets fantastiske suksess og kombinere denne med vår egen infrastruktur innen IoT betyr at vi fremover kan etablere en meget kraftfull IoT-plattform. På denne måten vil vi kunne bistå enda flere eiere av kjøretøysflåter i hele verden, fremholder Lourakis.

Oppkjøpet er i tråd med Fleet Completes globale strategi for ekspansjon. Handelen gjør at konsernet får en ledende markedsposisjon i Nord-Europa og at man nå er rigget for ytterligere vekst de neste fem årene når det gjelder løsninger som omfatter bruk av GPS, telefon og app. Foretaket er fast bestemt på å slå seg inn på det europeiske markedet for langtransport. Man ønsker å gjenta i Europa den samme suksess som man hadde i Nord-Amerika i desember måned 2017, da mer enn 30.000 nye abonnenter tegnet seg for tjenesten i løpet av noen hektiske uker.

Fleet Complete er også aktive når det gjelder å utvikle nært samarbeid med produsenter av originalt utstyr innen denne bransjen i Vest-Europa. Slike strategiske samarbeid er essensielle for å kunne utvikle de aller beste løsningene innen IoT. Slik kan vi hjelpe flåteeierne å redusere den tiden som et kjøretøy ikke har inntjening. Vi bedrer inntjeningen for våre kunder ved at vi også øker effektiviteten i deres flåte. Våre løsninger for flåtestyring innebærer at vi sørger for å optimalisere vedlikeholdet, tar hensyn til hva slags kjøretøy kunden har, og mye mer. Fleet Complete vil også få anledning til å dra nytte av Ecofleet sin unike samkjøringsmodul slik at det er mulig å dele teknologiløsninger. Dette vil kunne gjøres både i Europa og i andre markeder.

-Det å kombinere Fleet Complete og Ecofleet gjør at ekstraordinære produkter og teknologier møtes, sier Stig Lyngsie, Chief Operating Officer (COO) hos Ecofleet. -Vi har samkjørt våre mål og verdier, og vi er nokså like når det kommer til selskapskultur. Vi er overbevist om at vi sammen vil oppnå langt større suksess internasjonalt enn om vi fortsatte hver for oss, sier han.

-Begge konsernene er kunde-orienterte og investerer for tiden i teknologiske løsninger. Vi gleder oss til å bli en del av teamet i Fleet Complete og ser frem til å ha mye fremgang sammen, avslutter Lyngsie.

 

Om Fleet Complete®

Fleet Complete® er en verdensledende leverandør av IoT-løsninger for styring av kjøretøysflåter, mobile verdier og arbeidsstokk. Konsernet har nå mer enn 400.000 abonnenter og mer enn 30.000 forretningskunder i hele verden. For å gjøre dette har man distribusjonsavtaler med AT&T i USA, TELUS i Canada, Telstra i Østerrike og T-Mobile i Europa. Fleet Complete er ett av de raskest voksende firmaer i Nord-Amerika, og har vunnet en rekke utmerkelser innen områder som innovasjon og vekst. For mer informasjon om Fleet Complete, gå til fleetcomplete.com

 

Om Ecofleet

Ecofleet er e internasjonalt software-selskap som spesialiserer seg på GPS-basert flåtestyring og team management. Konsernets fokus er på å kunne optimalisere kjøretøyflåtens bevegelser og arbeidsstyrkens oppdrag mot hverandre. Derved reduseres kostnader og ressursene optimaliseres slik at inntektene øker. Ecofleet er en av de ledende aktørene innen GPS-, telefon- og appløsninger i Skandinavia, Baltikum og Øst-Europa. Selskapet er tilstede i mer enn 20 land og betjener mer enn 80.000 kjøretøy. For mer informasjon om Ecofleet, gå til www.ecofleet.com

 

Andreas Iversen

Daglig leder, Ecofleet Norge AS

andreas.iversen@ecofleet.com

 

David Prusinski

EVP, Sales and Marketing, Fleet Complete

david.prusinski@fleetcomplete.com

marketing@fleetcomplete.com