{message}
{message}

Presse, rådgiving og kulturtjenester. 

  • Firmanavn: Artcards.no AS
  • Markedsnavn: Artcards.no AS
  • Org nr: 917 581 479
Sigrid Olsen: Spenning gir leselyst
26 Okt. 2017 08:30 | Pressemelding

– Krimbøker for barn og unge skal være underholdende og lettleste, sier Sigrid Olsen, som er ute med ny bok i serien Trippelgjengen.

Ideen til serien kom som et naturlig resultat av Olsens engasjement for å skape leselyst blant barn og unge. Gamle forlatte hus setter alltid fantasien i sving. Hva hendte med dem som bodde der? Hvorfor ble huset forlatt? Og ikke minst – spøker det der?

Sjømannens gåte er hennes andre bok i serien. Leseren kommer rett inn i handlingen og man fanges fort med. Den handler om trekløveret Even, Marcus og Emma som løser mysterier i Lillevik på sommerferie. De gjør mye gøy sammen, men på samme tid skjer det mystiske hendelser og skumle saker. En kioskraner forsvinner. En gammel uløst gåte dukker opp. Trippelgjengen tar saken. 

Serien tar også for seg relasjoner mellom barn og voksne, hvor det er rom for ettertanke og funderinger. Det handler om hvordan man har det etter å ha blitt skadet i en ulykke, og om hvorfor noen trives best i eget selskap. 

 – Vi møter alle ulike utfordringer og det er enklere å få i gang en samtale mellom barn og voksne når det ikke handler om oss selv, men om personer i en bok, mener forfatteren. 

Nå ser Sigrid Olsen fram til første lørdag i november og inviterer til lansering med gjestelesing og musikalsk innslag. Og ikke minst; en gåte som må løses før det er for sent.

 

Boklansering Trippelgjengen og sjømannens gåte

Tid/sted: Lørdag 4. november kl. 17.00, Litteraturhuset, Oslo.
 

Sigrids tips til å øke leselyst for unge: 

  • Finn bøker som fenger og stimulerer fantasien. 
  • Les høyt sammen, la lesingen være et høydepunkt i familien.
  • Fokuser på gleden ved å lese, ikke bare nytteverdien.

 

Trippelgjengen: 

  • Serien er rettet mot unge lesere i alderen 8 – 14 år, men leses av alle.
  • Bøkene er breddfull av spenning, toleranse, glede og vennskap. 
  • Sjømannens gåte er andre boken i serien. 

 

Sigrid Olsen (1958) er bosatt i Bærum og kommer opprinnelig fra Lødingen i Nordland. Olsen har bakgrunn fra hotell/restaurant, undervisning og bedriftsledelse. Trippelgjengen er hennes første bokserie. Hun har vært medforfatter i antologien «Unik» for Stine Sofies Stiftelse. Olsen er også i gang med sin første voksenroman som planlegges utgitt i 2019.

 

Kontaktinformasjon intervju eller spørsmål om boken og serien, ta kontakt med:  
Sigrid Olsen, forfatter. T: 909 67 887 sigrid@detnyeoljeeventyret.no 
Anne Kristin Møller, Boldbooks.no T: 916 42 136 annekristin@boldbooks.no 

Trippelgjengen og sjømannens gåte, tilgjengelig fra 4.nov, 2017.; boldbooks.no, nettbokhandlere, og i bokhandlere. For mer info og bok: https://boldbooks.no/sigrid-olsen/ og  www.sigridolsen.no 

– Sørg for å finne passende bøker som fenger ut i fra alderen, sier Sigrid Olsen, forfatter av Trippelgjengen. 

 

Vedlegg