{message}
{message}

CTM Lyng AS er Norges fremste produsent og leverandør av sikkerhetsprodukter til hjemmet, Velferdsteknologi, Energiøkonomisering, samt lys og varmestyring, for alle typer bygg, kjent under merkevarene Mkomfy®, VERN, Microsafe® og Centrol®

 • Firmanavn: Ctm Lyng AS
 • Markedsnavn: Ctm Lyng AS
 • Org nr: 936 285 244
CTM Lyng tar Megaflis til retten
01 Sept. 2017 09:40 | Pressemelding

CTM Lyng AS går rettens vei for å stoppe Megaflis sitt salg av våre produkter, til private/do-it-yourself markedet.

14. september møtes partene i Asker tingrett

 

CTM Lyng AS er en norsk utvikler og produsent av elektronikkprodukter for proffmarkedet, hvor de største og mest fremtredende produktene er komfyrvakter, termostater og bevegelsesdetektorer. Vi distribuerer kun våre produkter via grossister vi har avtaler med og i disse avtalene regulerer vi hvem man skal selge til. Mange andre aktører har søkt om å forhandle produktene våre, men vi har tatt et bevisst valg; våre produkter skal KUN selges til elektrikere og rørleggere via avtaler med våre grossister.

Det er en tydelig utvikling at flere og flere aktører selger produkter til do-it-yourself markedet. En aktør som ad omveier har klart å skaffe våre produkter er Megaflis. De selger våre produkter over disk uten vårt samtykke eller avtale, til privatpersoner, uten å påse at montering skjer av fagmann med relevant opplæring.

Vi mener at vi kan bestemme at Megaflis (og andre) ikke kan selge våre produkter generelt, uten avtale med oss om det. Vi mener også å eie våre varemerker, produktnummer, vårt navn og alle våre ©-tekster og dermed at ingen, uten avtale om det, skal kunne bruke vårt materiale i sin markedsføring.

Videre er våre garantier unike i markedet. CTM Lyng gir 7 års produktgaranti, noe som selvsagt forutsetter montering av en fagmann. Dette har man ingen garanti for, etter Megaflis sin salgsmodell. Våre produkter MÅ monteres av fagfolk, som har fått opplæring ift montering, for å garantere riktig funksjon, eller at fagmannen tar ansvar hvis noe er montert feil. Dette må vi som garantigiver ha full kontroll på, noe man selvsagt ikke har, hvis det er mulighet for at private monterer produktet selv.

Vi mener at vi, gjennom å eie produktnavn og varemerker, skal kunne bestemme hvem som i vårt navn og med våre service- og garantibetingelser, kan selge våre produkter og til hvem. Dette spørsmålet har, så vidt oss bekjent, ikke vært ført i retten før og er derfor prinsipielt svært viktig, for oss og mange andre opphavsmenn. 

Vi krever at Megaflis umiddelbart stopper alt salg og all markedsføring av våre produkter. Vårt subsidiære krav er å motta opplysninger fra de, om hvem som leverer våre produkter til de, slik at vi kan stoppe deres tilgang på våre produkter den veien.  

Vi har i lang tid forsøkt å komme til en ordning med Megaflis rundt dette, men de har enten ikke svart eller avvist våre krav.

Det finnes mer enn nok av useriøse aktører i markedet, som er villig til å selge sine produkter til hvem som helst, så det skal ikke være noe problem for Megaflis og andre å skaffe seg komfyrvakter for videresalg fra andre fabrikanter.

 

Det er selvsagt hyggelig at de ønsker å selge markedets beste komfyrvakter og går inn med nebb og klør for å skaffe seg dette, men vi er altså villige til å gjøre alt for å stoppe de og andre, fra å selge våre produkter til private/Do-it-yourself markedet.

 

Vi skulle ønsket at flere aktører var med på å kjempe denne kampen, da dette egentlig handler om produsentens rett til å velge sin distribusjonskanal, samt elektrikerens rett til å velge seg seriøse leverandører og produkter som kun er tilgjengelig for proffmarkedet.

Når det ikke er slik, er vi villige til å gå hele veien for å hevde våre rettigheter og å sikre at våre produkter garantert er montert slik at de overholder våre kvalitetskrav, myndighetenes funksjonskrav og ivaretar sikkerheten og tryggheten for forbrukeren, slik produktene er ment å gjøre. Dette får vi kun til hvis vi er 100% sikker på at produktene er montert av en opplært fagmann.

Vi møtes i Tingretten 14/9-17.

 

For ytterligere informasjon! Ta kontakt med:

Terje Lillemo, Adm.Dir. i CTM Lyng AS

Mob:    93210113

Epost:  terje@ctmlyng.no

 

Våre pressemeldinger
 • CTM Lyng AS
  24 May 2018

  CTM Lyng og Solar ser et betydelig marked for enklere og bedre vannstoppløsninger i markedet enn det som finnes i dag. Med de riktige produktene og sterkt fokus på prosjekter i nybygg- og rehab-markedet, har man ambisjon om å ta store markedsandeler.

   

  CTM Lyng er kjent for produkter produsert i Norge av høy kvalitet. De har unik garantitid (7 år). Solar er en av de største grossistene på elektrosiden og har ambisjoner om å styrke VVS delen av virksomheten, bl.a. med fokus på prosjekter.

 • CTM Lyng AS
  21 May 2018

   

  CTM Lyng og Sikom satser sammen innenfor smarte hus og leiligheter, velferdsboliger og profesjonelle bygg. De første smarte produktene kommer på markedet til høsten.