{message}
{message}
 • Pressemelding
 • GSGroup skaper hodebry for kriminelle over hele Europa

GSGroup AS er en ledende Europeisk leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger. Selskapet ble etablert i 1992 med hovedkontor i Sandefjord. Konsernet har salgskontorer i Oslo, Stockholm, Göteborg, København, Tallinn, Riga, Vilnius, Dortmund, Helsinki og nå Hamburg. GSGroup har lagt bak seg nok et rekordår med stor vekst og omsatte for nærmere 195 mil i 2017.

 • Firmanavn: Gsgroup AS
 • Markedsnavn: Gsgroup AS
 • Org nr: 963 299 850
GSGroup skaper hodebry for kriminelle over hele Europa
02 Mai 2019 09:12 | Pressemelding

Anleggsmaskiner og utstyr står igjen øverst på menyen hos organiserte kriminelle ligaer, og både Norge, Sverige og Danmark har hatt flere alvorlige episoder den siste tiden. 

«Stjal verktøy for hundretusener, Politiet til Romania for å se på norsk tyvegods og Ført til et fjell av tyvegods». Dette er kun noen av overskriftene som har preget nyhetsbildet den siste tiden.

Artiklene i bildet er hentet fra henholdsvis norske, svenske og danske aviser, og viser at antall uvedkommende som tar seg inn på anleggsområder, byggeplasser eller bedrifter igjen er en økende trend.

På grunn av de mange tyveriene har blant annet politiet i Norge opprettet egne avdelinger som skal jobbe spesifikt for å avsløre denne typen kriminalitet. Tidligere var fokuset på boligtyverier, men nå er trenden endret. Ifølge politiet har risikoen både for å bli tatt og straffeforfulgt etter tyverier fra byggeplasser tidligere vært svært liten.

Tonje Reiten som leder en av spesialavdelingene sier til NRK at de på bakgrunn av dette bestemte seg for å sette inn en større innsats for å ta dem som står bak innbrudd og tyveriene.

Sporing bedrer sikkerheten og stiller de ansvarligere til ansvar

Teknologibedriften GSGroup med sitt utspring i Vestfold har siden starten av 90-tallet jobbet med å utvikle produkter som kan spore opp tapt eller stjålne objekter. Administrerende direktør Espen Virik Ranvik, sier de merker godt at det er endring i hva de kriminelle er ute etter.

- Vi har dessverre mange eksempler på at tyver tar seg inn og fjerner utstyr for betydelige summer fra byggeplasser og andre steder der antallet maskiner og verktøy er stort. At utstyret selv har en kostnad er en ting, men dette vil igjen føre til tapte inntekter før eventuelt nytt utstyr er på plass igjen og arbeidet kan gjenopptas, sier Ranvik.

GSGroup er nå representert med kontorer i ni europeiske land, noe som gir en trygghet for kunden, selv om stjålne objekter tas med ut av landet. Ranvik sier de arbeider tett med både politiet og forsikringsbransjen og mener samarbeidet er viktig for å få stoppet tyvene.

- Vårt partnernettverk strekker seg på kryss og tvers i Europa, og gjør oss i stand til å spore opp stjålne objekter uansett hvor de tar veien. Samarbeidet med både politi og forsikringsbransjen er noe alle parter drar nytte av. Her blir det beste av synergier mellom mennesker og teknologi tatt i bruk for å ligge ett skritt foran organisert kriminalitet, avslutter Ranvik.

Våre pressemeldinger
 • GSGroup AS
  05 Jul 2019

  Det Sandefjord-baserte teknologiselskapet GSGroup økte omsetningen med 4,7 prosent til 246 millioner kroner i 2018. Resultat før avskrivninger, nedskrivninger og finansielle kostnader (EBITDA) ble 32,1 millioner kroner, en økning på 11 prosent.

 • GSGroup AS
  05 Jul 2019

  Det verdensomspennende fenomenet som har til hensikt å samle utviklermiljøer er nå lansert i Vestfold.