{message}
{message}
 • Pressemelding
 • Husker du fjorårets sommer? Det gjør tyvene også.

GSGroup AS er en ledende Europeisk leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger. Selskapet ble etablert i 1992 med hovedkontor i Sandefjord. Konsernet har salgskontorer i Oslo, Stockholm, Göteborg, København, Tallinn, Riga, Vilnius, Dortmund, Helsinki og nå Hamburg. GSGroup har lagt bak seg nok et rekordår med stor vekst og omsatte for nærmere 195 mil i 2017.

 • Firmanavn: Gsgroup AS
 • Markedsnavn: Gsgroup AS
 • Org nr: 963 299 850
Husker du fjorårets sommer? Det gjør tyvene også.
16 April 2019 08:36 | Pressemelding

Sommerhalvåret er høysesong for båttyverier, og på Vestlandet har politiet allerede gått ut med varsel etter flere hendelser den siste tiden.

Sommeren er tiden for å nyte lange solrike dager med venner og familie og senke skuldrene. Bølgeskvulp, måkeskrik, sol og båtliv er for mange av oss viktige ingredienser for sesongen.

Et mindre hyggelig aspekt er at båthavner fulle av nypussede og blankpolerte båter kan virke som en magnet for dem med uærlige hensikter. Fritidsbåter er populære for mobile vinningskriminelle, og det er både selve båten og motorer som stjeles.

I Møre og Romsdal ber politiet båteiere, marinaer, småbåtforeninger og andre være på vakt etter flere tyverihendelser den siste tiden.

 Politiet skriver i en pressemelding at de ikke ser bort ifra at vinningstyveriene kan være knyttet til mobile vinningskriminelle, og ber folk om tips dersom de ser noe mistenkelig.

Økte med 14 prosent

Antall tyverier går opp og ned, men ifølge Finans Norge ble det i første halvår av 2017 stjålet flere fritidsbåter og utstyr enn på lenge. De skriver videre at dette tilsvarte en økning i erstatningssaker på 14 prosent sammenlignet med året før.

Kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge sier tyvene ofte gjøre grundige forberedelser og undersøkelser før de slår til, og at utstyret har til hensikt å bli fraktet ut av landet for å bli solgt videre.

GSGroup har siden starten av 90-tallet jobbet med sporingssystemer som retter seg mot å finne stjålne objekter. Med en unik teknologi og samarbeid med blant andre politi og forsikringsbransjen er sporingssystemene en sikkerhet for kundene dersom man opplever at båten har blitt borte.

- Tyveri oppleves som både frustrerende og skremmende for mange, og er noe man helst vil unngå. Dersom uhellet skulle være ute, gir våre sporingssystemer oversikt og posisjonen til valgte objekter, og varsler dersom disse blir flyttet utenfor gitte geo-soner. På denne måten er det vanskelig å gjemme seg bort, og sporingssystemene kan i tillegg virke preventivt, sier administrerende direktør i GSGroup, Espen Virik Ranvik.

En økende båtpark i tillegg til mer elektronikk og dyrt utstyr kan virke forlokkende på tyvene, og tyverier gjelder både selve båten, båtmotorene og annet utstyr av verdi. Flere medier har den siste tiden satt søkelys på ulike kriminelle miljøer, og hvordan biler, båter og annet utstyr fraktes gjennom nøye planlagte ruter til store deler av verden hvor det selges videre. 

GSGroup er en ledende europeisk leverandør av tjenester og systemer for mobile datafangstløsninger. Selskapet ble etablert i Norge i 1992 og har i dag kontorer i 9 europeiske land.

Våre pressemeldinger
 • GSGroup AS
  05 Jul 2019

  Det Sandefjord-baserte teknologiselskapet GSGroup økte omsetningen med 4,7 prosent til 246 millioner kroner i 2018. Resultat før avskrivninger, nedskrivninger og finansielle kostnader (EBITDA) ble 32,1 millioner kroner, en økning på 11 prosent.

 • GSGroup AS
  05 Jul 2019

  Det verdensomspennende fenomenet som har til hensikt å samle utviklermiljøer er nå lansert i Vestfold.