{message}
{message}

Paradisreiser har gode kunnskaper om sine reisemål. Vi har konsentrert oss om noen få virkelig gode reisemål. Vi tilbyr Maldivene, Mauritius, Seychellene, Dubai, Doha, Kenya, Tanzania (inkl. Zanzibar), Sør Afrika, India. Vår kunnskap = din trygghet

 • Firmanavn: Paradisreiser AS
 • Markedsnavn: Paradisreiser AS
 • Org nr: 988 913 448
Adrenalinkick i Zimbabwe!
13 Juli 2017 17:05 | Pressemelding

Victoria Falls byr på safarimuligheter med et variert dyreliv og mange spennende aktiviteter.
Området rundt fossefallet kalles Afrikas adrenalin-hovedstad – det er ikke uten grunn!

Selv om landet Zimbabwe er uten kystlinje mangler det ikke på vann. Den største turistattraksjonen er kanskje Victoria Falls. Fossen har en vannføring på mellom tre hundre kubikk vann pr. sekund i sommersesongen (november – januar) og tre tusen kubikk vann pr. sekund i vintersesongen (april/mai). Det er masse vann!
Avhengig av sesong og vannføring er et lite utvalg av de populære aktiviteter ved Victoria Falls blant annet å svømme i Devil’s Pool, hoppe i strikk (et av verdens største strikkhopp), helikoptertur og rafting nede i Ravinen.

En helikoptertur er en fin måte å få oversikt over området rundt Victoria Falls på, og du blir imponert når du ser landskapet i fugleperspektiv. Det anbefales varmt å ta turen på ca. 13-15 minutter for å få oversikt over byen, fossefallet og Zambezi-elven. Kanskje ser dere noen dyr fra lufta også?

Omvisningen ved fossefallet, helikopterturen samt rafting-turen var nok blant høydepunktene vi opplevde i november.

Rafting – klasse 5
Klokken 06:00 skinte solen så vidt gjennom gardinene. Vi måtte tidlig opp, om en time kom guidene fra Shockwave Adventures for å hente oss for en opplevelse som vi aldri kommer til å glemme. Etter frokosten møtte vi guidene våre som kalte seg «Silent», «Snake» og «OG». Første stopp var kontoret deres for å få en gjennomgang av regler og rutiner av sikkerhetsmessige hensyn.

Etter en kjøretur på planet av lastebilen hvor dashbordet var surret sammen med hyssing! kom vi frem til kanten av ravinen ved den kjente broen mellom Zimbabwe og Zambia. Heldigvis var rafting-utstyret og båtene av en langt bedre standard enn lastebilen. Dette virket veldig bra!
Først måtte alle ned i ravinen, og vi kom oss ned ved å gå ned en bratt trapp som lignet mer på en stige, samt klatring i terrenget. Det var ikke bare slitsomt men en ganske stor utfordring for en som lider av skikkelig høydeskrekk. Jeg var nok mer bekymret for om jeg ville komme meg levende ned i ravinen enn selve rafting-turen akkurat der og da.
Derimot når vi først var nede, var pusten tatt fra oss. Ikke bare fordi det var slitsomt å komme ned, men av å se den vakre naturen i ravinen. Vann, vegetasjon og store steiner som var slitt av vannet og blitt til nydelige skulpturer var veldig flott. Vannmassene forsvant forbi elvebredden der vi stod, og sterke Afrika-trær hang ut fra fjellsidene med sine grønne kroner samt et lekkert Baobab-tre stod i full blomst.

Selve tiden i båten og raftingen varte mellom tre og fire timer. Turen gikk på en strekning av femten både intense og noen roligere kilometer. Turen bestod av atten stryk hvorav fem stykker var klasse fem. Det var litt å bryne seg på for å si det sånn.
Guiden var profesjonell og kunne gi mye informasjon om hva de forskjellige strømmene het og interessante fakta om stedet. Det var navn som «Stairway to Heaven» og «Commercial Suicide» som gjorde oss smålig urolige i det vi så strykene foran oss.

Det mest skremmende med turen var når jeg så guiden stramme redningsvesten sin godt og vi hørte lyden av et kraftig stryk brumle høyt rundt svingen. Guiden sa at vi nærmet oss stryket som het «Oblivion». Alle i båten var stille i det vi nærmet oss det som hørtes ut som en flokk brølende løver.

Høydepunktet under turen må ha vært når vi falt (eller spratt er kanskje rette ordet) ut av gummibåten og båten landet opp ned. Bare to av oss klarte å klamre oss fast i båten, idet alle andre drev nedover med strømmen.

Populære aktiviteter ved Victoria Falls:

 • Tur med guide ved fossefallet Victoria Falls
 • Raftingen er klassifisert som klasse 5 rafting, som er en klasse unna det tøffeste. En dagstur inkl. lunsj koster USD 150 pr person
 • Livingstone Island & Devils Pool (åpen fra rundt midten av juli til slutten av januar)
 • Fulldags utflukt til Chobe National Park, Botswana – Her finnes det veldig mange elefanter! samt mange andre dyr.
 • Fulldags utflukt til Hwange National Park, Zimbabwe – bl.a. kjent for flere typer kattedyr og sine store flokker med elefanter.
 • Bungy Jumping – Et strikkhopp på 111 meter med Victoria Falls som bakgrunn og Zambezi elven under, er ikke bare dette et skikkelig mage-sug, men også en vakker opplevelse.
 • Fiske i Zambezi elven – Forsøk deg på kjente og spennende fisketyper som Tigerfish, Bream eller Tilapia.
 • Helikopter & Mikrofly over Victoria Falls – Ta turen opp i luften og se området fra fugleperspektiv.
 • Royal Livingstone Express – reis tilbake til damptogets tid og nyt en flott middag om bord et storslagent gammeldags damptog med god stemning.
 • Afternoon Tea på Victoria Falls Hotel – Den «gamle damen» fra 1904 byr på Afternoon Tea i vakre omgivelser. Her kan du sitte i hagen og se «røyken» fra fossefallet og på broen mellom Zambia og Zimbabwe. I tillegg kan du se vortesvinene som stikker innom og holder den store gressplenen nyklippet og fin.

Bestill på forhånd for å unngå skuffelse, det er ofte fullt på flere av aktivitetene.
Turoperatører i Norge med Zimbabwe som spesialfelt kan hjelpe deg med fly, safari, bosted og alle aktiviteter.

Fakta - Victoria Falls

 • David Livingstone oppdaget Victoria Falls i 1855
 • Vannfallet ble kalt Mosi-oa-tunya av de lokale som betyr «Røyken som tordner»
 • Når David Livingstone utforsket område oppkalte han vannfallet etter Dronning Victoria
 • Victoria Falls ligger på grensen mellom Zambia og Zimbabwe
 • Zambezi elven er den fjerde lengste elven i Afrika
 • Det høyeste punktet ved Victoria Falls er 108 meter høyt og heter Regnbuefallet, på solklare dager kan man se en regnbue herfra – vakkert!
 • Afrikas største fossefall og et av verdens syv naturlige underverk

Tekst og Foto:
Per Christian Brastad.
Student ved Medier og kommunikasjon,
Sande Videregående Skole.

Våre pressemeldinger
 • Paradisreiser AS
  29 Mar 2016

  Tåken ligger tykt over Gardermoen en novemberdag i 1999, en familie på tre; mor, far og yngstemann på kun 9 måneder - sjekker inn på sin British Airways flight mot London, og håper ikke tåken skaper forsinkelser så de ikke rekker tilslutningen til neste destinasjon: Seychellene!

 • Paradisreiser AS
  26 Mar 2016

  Svak krone mot Euro og US dollar gjør at nordmenn nå leter etter nye reisemål for årets sommerferie. Europaferien koster mer enn noen gang, og Disneyland i USA er en enda mer kostbar affære enn det pleier å være. Så hvor skal man reise denne sommeren?

  Sommerferien er hellig for oss nordmenn, og med fjorårets kalde sommer friskt i minne så retter mange søket mot nye spennende destinasjoner denne sommeren. Den svake krona har gjort oss bevisst på årets valg, - vi ønsker destinasjoner somfortsatt gir oss god valuta for pengene, hvor temperaturen er god. Vi vil ha sol og strand, men også opplevelser.