{message}
{message}
 • Pressemelding
 • Tieto velger Coromatic for den nyeste nødstrømsløsningen i Europa

Coromatic er den fremste tilbyderen av virksomhetskritisk infrastruktur i Norden. Coromatic holder virksomheter i gang uten avbrudd.

 • Firmanavn: Coromatic AS
 • Markedsnavn: Coromatic as
 • Org nr: 936 992 234
Tieto velger Coromatic for den nyeste nødstrømsløsningen i Europa
15 Feb. 2017 09:47 | Pressemelding

Coromatic leverer nødstrøm til Tieto sitt datasenter i Helsinki. Løsningen til Tieto er basert på innovativ DRUPS - teknologi som leveres for aller første gang i Europa. 
 
Ved bruk av en tradisjonell nødstrømsløsning kan det bli noen sekunders nedetid, noe som fort får store konsekvenser. Men nødstrømsaggregatet i  DRUPS starter på to sekunder. 
 
Etterspørselen etter DRUPS er i sterk vekst. Eksempelvis er helsevesenet og sykehus interesserte i DRUPS-løsninger, sier Marianne Hynninen,  Administrerende Direktør i Coromatic Finland.
 

Fra UPS til DRUPS

 

Coromatic har levert den designprisvinnende løsningen Hitec Power Pro 2700 DRUPS til Tietokonsernets datasenter i Espoo, Finland. Den oppfyller kravene til sikker strømforsyning dersom strømstans inntreffer. Løsningen til Tieto er den første Hitec Power Pro 2700 installert i  Europa. DRUPS teknologien kombinerer funksjonene i UPS og  dieselaggregat. DRUPS har en vekt på 26 tonn og er 8 meter lang.

 

I en tradisjonell nødstrømsløsning utgjør UPS og reservekraftsløsningen to separate enheter. Ved strømbrudd blir det 10-15 sekunders nedetid dersom UPS’en ikke sikrer strømforsyningen mens aggregatet slår seg på. Nedetiden kan føre til store konsekvenser for datasenteret og virksomheten den støtter. Aggregatet i DRUPS (Diesel Rotary UPS) derimot starter på to sekunder.

 

DRUPS sparer også mye gulvflate og gjør at flere enheter kan installeres modulært. Grunnet den enkle, nye teknologien er det mindre feilrisiko, og livssyklusen kan vare opptil 50 år. DRUPS driftes på en bærekraftig måte uten bruk av batterier og fører dermed til mindre miljøskadelig avfall. 

 

Etterspørselen etter DRUPS er i sterk vekst. Eksempelvis er helsevesenet og sykehus interesserte i DRUPS-løsninger, sier Marianne Hynninen,  Administrerende Direktør i Coromatic Finland.

 

Datamengden øker konstant
 
Det er tilsynelatende ingen grense for økningen i datamengde. Digitalisering, Internet of Things, virksomheter basert på plattformer og deres økosystemer brer om seg fortere enn forutsett. Kontakten med banker og det offentlig foregår for det meste digitalt, og det gjør at datamengden mangedobles. EUs lovgivning for informasjonssikkerhet blir strengere med innføringen av nytt regelverk neste år. Det beregnes for eksempel at antallet bilder tatt med en smarttelefon vil nå ca 5 MRD i 2017.

Kravet til sikre og pålitelige datasentre vokser, og datasentre blir en avgjørende del av kritisk infrastruktur.

- Strømforsyning og datakommunikasjon skal fungere sikkert og avbruddsfritt. Det viktigste med å håndtere kritisk infrastruktur er driftsplanlegging, design, integrasjon og vedlikehold. For å kunne sikre driften har vi bruk for ekspertise og service fra pålitelige samarbeidspartnere, som Coromatic, uttaler  Veijo Terho, Manager Data Center Facilities i Tietokonsernet.

UPS: Uninterruptible Power Supply
DRUPS: Diesel Rotary Uninterruptible Power Supply
 
 
For mer informasjon, kontakt  
 
Marianne Hynninen, Managing Director, Coromatic Oy
Tlf: +358 (0)10 21 6060
marianne.hynninen@coromatic.fi
www.coromatic.fi

 

Om Coromatic
Coromatic er den ledende leverandøren av løsninger for virksomhetskritisk infrastruktur. Coromatic sørger for at kundenes virksomhet fungerer uten avbrudd gjennom å sikre tilgang til strømforsyning og datakommunikasjon. Selskapets omfattende tilbud dekker alt fra rådgivning og design til integrasjon, vedlikehold og drift av løsninger for virksomhetskritisk infrastruktur. Kunder er datasentre, sykehus, industri, offentlige virksomheter og hovedkontor.

 

Coromatic har ca 580 medarbeidere i Norden og har levert løsninger og tjenester til selskaper i over 50 land verden rundt. Coromatic eies av EQT og medarbeidere i Coromatic.

 

Om Tieto
Tieto er Nordens ledende leverandør av programvare og tjenester og skal være kundenes førstevalg for virksomhetsfornyelse. Tieto har som mål å gripe de betydelige mulighetene som oppstår i en stadig mer datadrevet verden og omdanne disse til varige verdier for mennesker, næringsliv og samfunn. Tieto skal bli kundenes førstevalg for virksomhetsfornyelse ved å kombinere styrker innen programvare og tjenester med en sterk drivkraft for utvikling av økosystemer og kontinuerlig innovasjon med partnere.

 

Våre pressemeldinger
 • Coromatic AS
  11 Jan 2018

  Jeg er glad og stolt over å få lede Coromatic fremover, sier Erik Bertman, ny CEO for Coromatic Group. Bertman kommer fra rollen som COO for Microsoft Sverige. Coromatic er kjent som leverandør av service og løsninger for virksomhetskritiske anlegg, med et solid fotfeste i Norden.  

 • Coromatic AS
  17 Oct 2017

  Ønsker du mer innsikt i UPS, batterier og reservekraft? Coromatic AS inviterer sine kunder og alle interesserte til Coromatic Academy - et heldags teknisk fagkurs - på Hotel Olavsgaard 9. november.