{message}
{message}

ArcticSource1 hjelper mennesker til bedre helse, både direkte og indirekte gjennom datterselskapet Isblå AS og søsterselskapet Selvinnsikt Ernæringstester AS

 • Firmanavn: Arcticsource1 AS
 • Markedsnavn: Arcticsource1 AS
 • Org nr: 996 074 161
Kampanje for å avdekke tungmetallforgiftninger
12 Mars 2015 15:35 | Pressemelding

Tungmetallforgiftninger kan være underliggende årsak til mange "uforklarlige" plager. Hårmineralanalyse (HMA) er den sikreste måten å avdekke problemet. "Min erfaring er at rundt halvparten av de som er bekymret for at de er tungmetallforgiftet, faktisk er det og kan trenge hjelp", sier Jan Håkonsen, Selvinnsikt Egen Helse, og fortsetter: "Det er derfor jeg er så positiv til tungmetallkampanjen i uke 13 (23-29 mars, 2015) når alle terapeutene i nettverket vårt gir 50% rabatt, for nettopp å sette fokus på og tilby hjelp til de som bærer på denne ekstra børen".

Tungmetaller som aluminium, kvikksølv, bly og uran(radon) kan gi forgiftninger som kan være årsak til udiagnoserte plager. Avhengig av metall og mengde gir de vanligste forgiftninger kroniske plager grunnet hemmet fordøyelse eller immunsystem, eller tidvis som utmattelse, depresjon og konsentrasjonsvansker. I verste fall kan forgiftninger gi organsvikt.

Kildene til disse tungmetallene er i noen tilfeller ubevisst hverdagslig eksponering til visse deodoranter, kjøkkenutstyr, mat, gamle tannfyllinger eller nærmiljøet forøvrig. I slike tilfeller er det ikke så lett å tenke at plagene skyldes forgiftning. Disse personene har kanskje via fastlegen eliminert en del andre mulige årsaker til plagene, og har startet mistanke om tungmetaller. I andre tilfeller er man bevisst at man har vært utsatt for mulig forgiftning. Da er som regel terskelen for å teste seg mye lavere.

Blodprøver og benmargsprøver kan avsløre metallforgiftninger, men er mindre pålitelige og er invasive metoder som kan gjøre veien til testing tyngre å gå. Urinprøve er heller ikke en pålitelig detektor av metallforgiftning.

Den desidert enkleste, smertefrie og mest pålitelige testen er hårmineralanalyse (HMA). Den gir heller ikke 100% sikkerhet, men er anerkjent som den foretrukne metoden, ikke minst fordi den kan avsløre tidligere eksponering og eventuell lav eksponering over tid. Til sammenligning bør for eksempel blodprøver tas raskest mulig etter en signifikant eksponering.

"HMA kan kartlegge nivået av alle mineralene og metallene i  hårets cellevev og det kan gi mange en god pekepinn om hvor skoen trykker", forklarer Håkonsen. "Selv gikk jeg for en HMA test første gang da min fastlege sa det var på tide å begynne med kolesterol- og blodtrykksenkende medisiner - heldigvis ordnet det seg på annet vis!", avslutter han smilende.

Selvinnsikt Egen Helse ble etablert av Sissel Husum og Jan Håkon Håkonsen, og selskapet fokuserer på den viktige balansen mellom fysisk og mental helse. Grunnleggerne har lang erfaring innen ledelse, ernæring og personalutvikling fra blant annet Kraft Foods, Ergo Group, Orkla og Hesnes Group. Sertifiserte verktøy inkluderer hårmineralanalyse, NLP og MBTI Personality Type Indicator.

Våre pressemeldinger
 • Arcticsource1 AS
  14 Jan 2019

  Hårmineralanalyse har møtt sterk motstand fra etablerte medisinske miljøer, men siden det i 2013 ble bevist at Trace Elements, Inc. og de andre ledende laboratoriene i USA faktisk målte det de påsto å måle, har pilene pekt oppover. Nå har Tunsberg Medisinske Skole i samarbeid med Selvinnsikt AS etablert et grundig og omfattende introduksjonskurs i faget, som er rettet mot leger, natur- og ernæringsterapeuter, samt andre med interesse og innsikt i kostholdslære. 

 • Arcticsource1 AS
  02 Aug 2018

  ArcticSource1, a specialty distributor for marine ingredients and finished goods based in Tønsberg, Norway, has entered into a long term agreement with Fam-Trade Company for distribution and sale of Isblå branded products in Asia.