{message}
{message}
  • Firmanavn: Lütken & Co AS
  • Markedsnavn: Lütken & Co AS
  • Org nr: 914 076 811
En alvorlig forglemmelse av myndighetene
23 Feb. 2015 12:00 | Pressemelding

De ryker, de stinker, de kan bli utestengt fra de store byene og de sliter med drivstoffet. Diskusjonen omkring dieselbilene er på ingen måte slutt. Det er flere løsninger, og de er enkle, men ganske ukjente for de fleste. Vi i Lütken & Co AS har sett dette problemet lenge og vet hva som skal til.

Hadde norske myndigheter fulgt den europeiske forskriften om partikkelutslipp fra dieselbiler, hadde vi vært spart for enorme mengder sot.

Alle bilmodeller som skal selges i Europa må først typegodkjennes. Ved denne typegodkjenningen oppgis et maksimaltall for sotutslipp for vedkommende modell (gjelder dieselbiler). Denne verdien skal oppgis på en skiltplate i bilens motorrom. Verdien uttrykkes i en K-verdi som ofte kan være omkring K=1,3.

I de norske forskriftene er dette kravet utelatt, og bilene blir derfor godkjent ved en PKK kontroll (EU-kontroll) selv med dobbelt så høyt sotutslipp.

Myndighetenes iver etter å oppfordre til kjøp av dieselbil var vel ment. Ikke sikkert det ville gått så galt heller. Hadde vi fulgt bilprodusentens maksimaltall i henhold til bilens typegodkjenning, og dessuten foretatt en innvendig motor- og drivstoffsystemrens i forbindelse med servicen, ville situasjonen vært en ganske annen.

Biler produsert etter 2007/2008 er normalt utstyrt med et dieselpartikkelfilter. Utslippene fra disse er meget lave, men soten som samler seg i filteret byr på en rekke utfordringer. Vanligvis kan slike filtre renses for en rimelig penge, men må det byttes er kostnaden mellom 10.000 og 40.000 kroner.

 

Våre pressemeldinger